“¿Dónde guardas tus pinceles?”

“On guardes els teus pinzells?”

On guardes els teus pinzells? Peparttt Alpargraffiti


No aixecava un pam de terra quan vaig veure el meu pare obrir una vella i enorme caixa de fusta plena de “pals amb pèls”, de totes les mides.

Jo no sabia que eren ni perquè servien però em va faltar temps per lliscar-me com una eruga relliscosa per les impol·lutes rajoles geomètriques de la meva mare. Si, de la meva mare, aquelles rajoles hidràuliques, de pols de ciment i pigments que la meva mare fregava i encerava com si no hi hagués un demà.

Em vaig ficar literalment a la caixa, de cap, mans i…. Ràpida com una centella vaig atrapar tants palets peluts com els meus dits van ser capaços. A risc de treure'm un ull, consideri que el millor era tastar-los, xuclar-los, mastegar-los… A què sabran?

La meva mare va cridar al meu pare: “Antoni! La nena!” Salvada per la campana, la meva mare és que ho veia too i era a tot arreu. Treure'm els palets no va ser una tasca fàcil, agafant-los com si m'hi anés la vida. Vermella com un pebrot i amb algun altre pet per testimoni, em mirava els dits buits, a punt d'explotar.

Va ser només el simple gest del meu pare en agafar un dels pals peluts plans i fer-lo ballar a terra, de dreta a esquerra que va apaivagar la meva reacció. I ja per sempre va quedar a la meva memòria la màgia d'aquell utensili que va cobrar vida.

Tornar al bloc

Deixa un comentari

Tingueu en compte que els comentaris s'han d'aprovar abans que es publiquin.